חברות רבות משקיעות זמן, מחשבה וכסף רב על גיוס העובדים אך חשוב להבין שצריך לדעת גם לשמר את העובדים הקיימים. מתוך סקר הנערך בשנת 2014 על ידי BDICoface וכולל מדגם מייצג של 2000 איש עולה כי הפרמטרים הנמצאים בראש סדר העדיפות והחשיבות בקרב העובדים במקום עבודתם הם: תנאי השכר, יציבות תעסוקתית, יחסי העבודה, תנאים נלווים לשכר, קידום מקצועי, חוסן החברה, גמישות בשעות פעילות העבודה, אווירה, קרבה למקום המגורים, הכשרות מקצועיות ואחרון פעילות הרווחה בארגון.
על פי הסקר חברת חשמל זוכה שוב בתואר החברה שהכי כדאי לעבוד בה. אינטל מדורגת במקום השני ומוכיחה את עצמה כמקום עבודה אשר גדל ונשאר יציב. העובדים באינטל משתכרים גבוה, זכאים להטבות , מאפשרים להם לעבוד מהבית ועוד. הדירוג השלישי הוא בנק לאומי. שינוי בולט נוסף הינה חברת גוגל שעלתה שני מקומות בדירוג והגיעה למקום הרביעי. נראה כי גם במקרה של גוגל העובדים מעדיפים את תחושת הביטחון והיציבות של חברה בינלאומית (מתוך דה מרקר).
בדירוג המעסיקים הנחשקים של המכללה למנהל וכלכליסט הסטודנטים הציבו את גוגל במקום הראשון ולטענת מנכ"ל גוגל אין זה נעשה רק משיקולי יוקרה או תנאי שכר אלא גם מטעמי שיקולים ערכיים. לטענתו הדור הצעיר כיום מחפש משמעות ובנוסף, חשובה להם סביבת עבודתם המהווה מקום עבודה יציב ארוך טווח והתרבות הארגונית שבוחנת את שביעות רצון העובד באופן תמידי (מתוך כלכליסט 27.5.2014).
בחלוקה לפי מגזרים : אנו רואים כי במגזר התעשייה תנאי השכר הם הכי מעניינים את העובדים, לאחר מכן, יחסי עבודה, תנאים נלווים לשכר ובמקום הרביעי יציבות תעסוקתית.
במגזר השירותים תנאי השכר עומדים במקום הראשון, יציבות תעסוקתית, יחסי עבודה ותנאים נלווים. לעומת זאת, בענפי ההייטק והפיננסים דירגו העובדים את יחסי העבודה כפרמטר החשוב ביותר , תנאי השכר נמצאים במקום השני והיציבות התעסוקתית במקום השלישי. ההסבר לכך טמון בשכר שהינו גבוה בענפים אלה ולכן חשובה לעובדים אלה סביבת עבודתם.
לאור הממצאים העולים מהסקר חשוב מאוד שמעסיקים ומנכ"לים ישקיעו גם בתהליכי גיוס העובד הנכון עבור הארגון וגם יטפחו את תרבות שימור העובדים זאת לאור העובדה שיש מגוון רחב של סיבות הגורמות לעובד להישאר במקום העבודה או לרצות להשתייך אליו.